Je bekijkt nu Verzorgingstips zonnebloemen

Verzorgingstips zonnebloemen

Zonnebloem of Helianthus is de meest symbolische bloem voor de zomer. De fel gele blaadjes en grote ronde kop maakt het extreem duidelijk waarom deze bloem ook wel de zonnebloem wordt genoemd. Helianthus komt van het Griekse woord Helios (zon) en anthos (bloem). Oorspronkelijk is hij afkomstig uit Noord- en Zuid-Amerika. Daar aten indianen de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. Ook vandaag eten mens en dier nog steeds van zonnebloempitten.

De zonnebloem bestaat in meerdere kleuren en vormen. Naast de gele zijn er ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode variaties. Wat de vorm betreft zijn er soorten met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of meerdere kransen.
Welke variant je ook kiest. De zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel!

Tips voor een lange levensduur

Pro tips

De zonnebloem zorgt voor een primeur: het is namelijk de eerste bloem die zelfgeteeld is door Boutique Botanique zelf, en daar zijn we best trots op! Van zaadje tot bloem, het hele proces hebben we van dichtbij opgevolgd, met als resultaat een prachtige zomerbloem om jullie huizen of kantoren op te fleuren.