Je bekijkt nu Verzorgingstips tulpen

Verzorgingstips tulpen

De tulp, een oer-Hollandse bloem zou je denken. We kennen allemaal de prachtige foto’s van de tulpenvelden in wel honderd kleuren in Nederland.
MAAR! De tulp heeft eigenlijk zijn afkomst in Iran, Afghanistan en Kazachtstan. Ze werden door nomaden meegenomen naar Turkije, waar de sultans ze op hun tulband droegen. De bloem werd ‘tulipan’ gedoopt, wat eigenlijk tulband betekent.

Voor ieder wat wils

Ze bestaan net niet in alle kleuren van de regenboog, maar toch in heel wat varianten en vormen 🌈 Geel, rood, oranje, roos, paars, rood of zelf meerdere kleuren op 1 bloemblaadje. Met franjes, dubbele rij bloemblaadjes, pioentulp of lelietulp.

Symboliek van de tulp

Opzij roos! Het geven van een tulp is namelijk een regelrechte, oprechte liefdesverklaring ❤️🌷

Rode tulpen staan voor eeuwige liefde, witte voor vergeving, gele voor waardering en sympathie, roze voor moederliefde. Of geef een boeket met verschillende kleuren, deze staan voor pure schoonheid.

In de 16de eeuw was een tulp pure rijkdom. De bloem was toen zo populair dat ze soms meer waard was dan sommige huizen 😱

Gelukkig kun je nu genieten van een mooi boeketje voor slechts enkele euro’s 😉

Tips voor een lange levensduur

Pro tips

In het tulpenseizoen hebben we elke week verschillende kleuren in de aanbieding, kom ze dus zeker ontdekken in de winkel!